ROMANIAJUDEŢUL CARAS-SEVERINMUNICIPIUL CARANSEBESCONSILIUL LOCAL

HOTĂRARE

Consiliul Local al municipiului CaransebeS, întrunit în Sedinţa ordinară din data de 30.04.2009,

AvAnd în vedere Proiectul de hotărAre Si Avizul Comisiei de specialitate nr. 3 pentru servicii publice , comerţ, agricultură Si turism,raportul nr.7309/23.04.2009 al Compartimentului Autorizari, Transport Local si Control Comercial,

Vazand prevederile Legii nr.650/2002 pentru aprobarea O.G. nr.99/2000 privind comercializarea produselor Si serviciilor de piaţă Si ale H.G. nr.333/2003 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a O.G. nr.99/2000 privind comercializarea produselor Si serviciilor de piaţă,

Tinand cont de amendamentele ridicate in plenul sedintei,

În temeiul art.36, alin (1),alin(2) lit.(b),lit.(d) Si art. 46 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările Si completările ulterioare,

 

HOTĂRĂSTE:

Art.1.(1) - Agenţii economici, indiferent de forma de proprietate Si organizare, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale Si intreprinderile familiale îSi vor desfaSura activitatea pe raza municipiului CaransebeS în baza Autorizaţiei de funcţionare, emisă Si eliberată de Primăria municipiului CaransebeS, la începutul activităţii, pentru fiecare punct de lucru.

(2)-În cazul în care activitatea comercială se desfăSoară la sediu, se obţine Autorizaţia de funcţionare Si pentru acesta.

(3)-Pentru persoanele juridice, fizice autorizate, intreprinderile individuale Si intreprinderile familiale prevăzute la art.1, alin (1), care desfăSoară activitate economică Si nu necesită punct de lucru, Autorizaţia de funcţionare se eliberează numai pentru sediu.

Art.2. Autorizaţia de funcţionare se obţine în condiţiile art.1, alin.(1) pentru toate punctele de lucru, de către toţi agenţii economici care desfăSoară activitate în municipiul Caransebes Si au sediul în altă localitate.

Art.3. Pentru obţinerea Autorizaţiei de funcţionare, agentul economic prezintă în xerocopie:

-certificatul de înregistrare Si codul fiscal (CUI) de la Oficiul Registrului Comerţului;

-certificatul constatator sau anexa la certificatul de înregistrare;

-dovada spaţiului (extras CF sau după caz, contract de închiriere;

-actul constitutiv al firmei (statut) Si hotărAre judecătorească;

-acordul coproprietarilor, în cazul desfăSurării actului comercial în spaţii din clădiri colective;

-contracte de furnizare servicii încheiate cu S.C. Transal Urbis S.R.L. CaransebeS Si S.C. AquacaraS S.A.

- alte acte stabilite de lege pentru activitati specifice.

Autorizaţia se eliberează numai dacă nu contravine planului general de dezvoltare urbană Si nici Regulamentului Local de Urbanism.

Schimbările de orar, adresa, obiect de activitate sau orice alte modificări vor fi anunţate la Compartimentul Autorizări, Transport Local Si Control Comercial, în acest caz eliberAndu-se Autorizţia de funcţionare în noile condiţii.

Art.4. (1) - Autorizaţia de funcţionare eliberată conform articolelor 1,2,Si 3 va fi vizată anual, în primele 3 luni.

(2) - Încălcarea prevederilor art.4, alin. (1) atrage după sine sancţiuni cuprinse între 250 lei Si 500 lei.

Art.5. DesfăSurarea activităţii agenţilor economici fără Autorizaţia de funcţionare emisă de Primăria municipiului CaransebeSsau încălcarea prevederilor acesteia atrage după sine sancţiuni cuprinse între 1.500 lei Si 2.500 lei.

Art.6.(1)- Fiecare agent economic îSi stabileSte în mod liber programul de funcţionare cu condiţia respectării reglementărilor în vigoare privind liniStea Si ordinea publică. Acest program va fi avizat de catre Primarie.

(2)- În cazul încălcării reglementării privind ordinea Si liniStea publică, Primăria isi rezerva dreptul de a modifica orarul, suspenda sau retrage autorizatia de functionare, dupa caz, aducAnd la cunoStinţa agentului economic în scris modificarea făcută.

Agentul economic are obligaţia ca în termen de 5 zile de la primirea înStiinţării de modificare a orarului de funcţionare să se prezinte la Compartimentul Autorizări, Transport Local Si Control Comercial cu Autorizaţia de Funcţionare în original pentru a primi o nouă autorizaţie.

(3)-Neprezentarea în termen atrage dupa sine sancţionarea contravenţională cu amendă cuprinsă între 500 lei Si 1000 lei.

Art.7. Nerespectarea programului de funcţionare propus de agentul economic sau modificat în baza art.6 Si stipulat în Autorizaţia de funcţionare, constituie contravenţie Si se sancţionează conform H.G. nr.333/20.03.2003.

Art.8. (1) - Se sancţionează cu suspendarea autorizaţiei de funcţionare Si a activităţii Si cu amendă contravenţionala de la 500 lei la 1000 lei,da dar luni ca agenţii economici care îSi desfăSoară activitatea pe raza municipiului Caransebes fără autorizaţiile, avizele Si acordurile prevăzute de lege.

(2)- În maxim 30 de zile de la data constatării contravenţiei agentul economic are obligaţia să se prezinte la Compartimentul Autorizări, Transport Local Si Control Comercial cu actele de autorizare în copie, în caz contrar autorizaţia de funcţionare se anulează.

Art.9.Se abroga HCL nr.173/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.

Art.10. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului CaransebeS prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public Si Privat Si Serviciul Urbanism Si Amenajarea Teritoriului.

Art.11. Prezenta hotărAre intră în vigoare Si se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) Si ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările Si completările ulterioare, la:

  • Instituţia Prefectului judeţului CaraS-Severin;

  • Primarul municipiului CaransebeS;

  • Directia Economica;

  • Biroul Audit Intern;

  • Compartimentul Autorizari, Transport Local si Control Comercial;

  • Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public Si Privat;

  • Compartimentul Relaţii cu publicul pentru afiSare Si mass-media locală.

PRESEDINTE DE SEDINŢĂ,L.S. Consilier Tocuţ Dan LaurenţiuCARANSEBES CONTRASEMNEAZĂData 30.04..2009 SECRETARUL MUNICIPIULUINr. ................... CARANSEBESA.B. /M.B. Ana BratuExp.8.