ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

CONSILIUL LOCAL

 

HOTĂRÂRE

 

Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din data de 31.03.2010,

Având în vedere Proiectul de hotărâre şi Avizul Comisiei de specialitate nr. 5 pentru administratie publica locala, juridica, disciplina, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si a libertatii cetatenilor din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Referatele nr. 6140/30.03.2010 ale Serviciului Strategii de Management de Proiect şi Informatizare, Referatul 4736,1734/31.03.2010 al Servicului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat,

Vazand prevederile Legii nr.273/2006 privind finantele publice locale cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia si ale H.G nr.224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofiinatate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013, cu modificarile si completarile ulterioare

Tinand cont de Ghidul solicitantului Masura 125, emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Durabile, in care sunt prevazute conditiile privind accesarea de fonduri nerambursabile prin FEADR,

În temeiul art. 36, alin. (1), alin.2, lit.c), d), alin.(4), lit.d), alin.(6). lit.a), pct. 13 si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,

 

 

HOTĂRĂŞTE:

 

Art.1. Se aproba realizarea proiectului ,,Amenajare drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” finantat de catre Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, prin Programul National De Dezvoltare Rurala 2007 – 2013, Masura 125 ,, Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, submasura 125a, avand in vedere, urmatoarele:

1. Necesitatea si oportunitatea investitiei

- Necesitatea investitiei rezida in faptul ca amenajarea de drumuri agricole va conduce la imbunatatirea conditiilor de trafic rutier agricol, referitor la siguranta si exploatarea utilajelor agricole la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, a prafului din aer si a nivelului de zgomot, cresterea vitezei si sigurantei circulatiei, dezvoltarea unei infrastructuri rutiere agricole ( drumuri agricole) de buna calitate in cadrul municipiului pentru a deservi interesele agricole si de a asigura accesul la terenurile agricole adiacente si nu numai. Se creeaza astfel premizele aplicarii unei tehnologii de cultura moderne din care va rezulta o crestere a productiei agricole, cantitativ, calitativ cu efecte benefice de ordin economico – financiar si social la nivelul comunitatii locale si implicit ale dezvoltarii municipiului Caransebes.

- Oportunitatea investitiei rezulta din faptul ca exista posibilitatea asigurarii finantarii proiectului propus din fonduri nerambursabile ca urmare a lansarii sesiunii de depunere de proiecte in cadrul Masurii 125 ,, Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii ’’ submasura 125a – construirea si/sau modernizarea infrastructurii agricole: drumuri de acces si drumuri agricole de exploatatie.

2. Valoarea investitiei va fi prevazuta in bugetul local al municipiului Caransebes pe intreaga perioada de realizare a obiectivului de investitii ,, Amenajare drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” .

3. Se suporta din bugetul local cheltuielile de intretinere si/ sau reparatii a investitiei si se vor asigura sumele aferente cheltuielilor neeligibile necesare realizarii investitiei.

4. Drumurile agricole propuse a se realiza in cadrul proiectului vor deservi o suprafata de 1189 ha teren agricol, apartinand municipiului Caransebes cat si alte obiective si interese economice ale agentilor economici, conform documentatiei tehnico – economice (studiu de fezabilitate), elaborata de S.C. ARDRUM CONSULT S.R.L.

5. Municipiul Caransebes va permite si va asigura accesul public nediscriminatoriu cu titlu gratuit la infrastructura ce se va realiza prin proiectul ,, Amenajare drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” .

Art.2. Se aproba Studiul de fezabilitate al lucrarii de investitii ,, Amenajare drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” cu principali indicatori tehnico – econimici prevazuti in Referatul nr.6140 din 30.03.2010 al Serviciului Strategii de Management de Proiect si Informatizare, conform anexei nr.1 ce face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.3. Se aproba :

1. - dezlipirea suprafetei de 17.807 mp din parcela nr. top.332/1/1/40 Izlaz Jupa, in vederea executarii unui drum agricol si trecerea in domeniul public al municipiului Caransebes.

2. – introducerea in domeniul public al municipiului Caransebes a drumurilor cu nr. top.3538 si nr. top.3910, in suprafata de 10.200 mp.

3. – dezlipirea suprafetei de 21.913mp din pasunile cu nr. top.2865/a/1/b – pasune in Valea Mare si nr. top.3028/2/2/1/1/3/1/1/1/a/1/1 Pasune Carbunari Tiganesti, in vederea realizarii de drumuri agricole si trecerea lor in domeniul public al municipiului Caransebes,

conform anexei nr.2, ce face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.4. Se aproba modificarea in mod corespunzator a anexei nr.3 la HCL nr. 23/20.02.2009, privind inventarul bunurilor ce apartin domeniului public al municipiului Caransebes prin completare conform art.3, din prezenta hotarare.

Art.5. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebes prin Serviciul Strategii de Management de Proiect şi Informatizare.

Art.6. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

 

 

 

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

L.S. Consilier Dascălu Valentin

 

 

 

 

 

 

CARANSEBEŞ CONTRASEMNEAZĂ

Data 31.03.2010 SECRETARUL MUNICIPIULUI

Nr. ................... CARANSEBEŞ

 

A.B. /M.B. Ana Bratu

Exp.11.