ROMANIA

JUDEtUL CARAs-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEs

CONSILIUL LOCAL

 

 

 

HOTaRARE

 

Consiliul Local al municipiului Caransebes, întrunit în sedinta extraordinara din data de 24.05.2011,

AvAnd în vedere Proiectul de hotarAre si Avizul Comisiei de specialitate nr. 1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finante si administrarea domeniului public si privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebes, Referatul nr.10716/20.05.2011 al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat,

Vazand prevederile Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia si ale H.G nr.224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofiinatate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013, cu modificarile si completarile ulterioare

Tinand cont de Ghidul solicitantului Masura 125, emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Durabile, in care sunt prevazute conditiile privind accesarea de fonduri nerambursabile prin FEADR,

În temeiul art. 36, alin. (1), alin.2, lit.c), d), alin.(4), lit.d), alin.(6). lit.a), pct. 13 si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare,

 

HOTaRasTE:

 

Art.1. Se aproba realizarea proiectului ,, Amenajari drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” finantat de catre Fondul European Agricol, pentru dezvoltare rurala, prin Programul National De Dezvoltare Rurala 2007 – 2013, Masura 125 ,, Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, submasura 125 a ,avand in vedere, urmatoarele:

1. Necesitatea si oportunitatea investitiei

- Necesitatea investitiei rezida in faptul ca amenajarea de drumuri agricole va conduce la imbunatatirea conditiilor de trafic rutier agricol, referitor la siguranta si exploatarea utilajelor agricole la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, a prafului din aer si a nivelului de zgomot, cresterea vitezei si sigurantei circulatiei, dezvoltarea unei infrastructuri rutiere agricole ( drumuri agricole) de buna calitate in cadrul municipiului pentru a deservi interesele agricole si de a asigura accesul la terenurile agricole adiacente si nu numai. Se creeaza astfel premizele aplicarii unei tehnologii de cultura moderne din care va rezulta o crestere a productiei agricole, cantitativ, calitativ cu efecte benefice de ordin economico – financiar si social la nivelul comunitatii locale si implicit la dezvoltarea municipiului Caransebes.

Amenajarea acestor trei drumuri asigura devierea circulatiei rutiera de pe doua sectoare majore ale drumului European 70:

- sector centura E70 Caransebes asigurata prin drumurile agricole Racovita si Pipirig

- sector European E70 zona cartier Jupa asigurata de drumul agricol Jupa.

- Oportunitatea investitiei rezulta din faptul ca exista posibilitatea asigurarii finantarii proiectului propus din fonduri nerambursabile ca urmare a lansarii sesiunii de depunere de proiecte in cadrul Masurii 125 ,, Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii ’’ submasura 125a – construirea si/sau modernizarea infrastructurii agricole: drumuri de acces si drumuri agricole de exploatatie.

2. Valoarea investitiei va fi prevazuta in bugetul local al municipiului Caransebes pe intreaga perioada de realizare a obiectivului de investitii ,, Amenajari drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” .

3. Se suporta din bugetul local cheltuielile de intretinere si/ sau reparatii a investitiei si se vor asigura sumele aferente cheltuielilor neeligibile necesare realizarii investitiei.

4. Drumurile agricole propuse a se realiza in cadrul proiectului vor deservi o suprafata de 664ha teren agricol, apartinand municipiului Caransebes cat si alte obiective si interese economice ale agentilor economici:

- D.A Jupa : Triaj CFR,helesteu cu peste apartinator SC Agro Prod Piscicola SRL, Arhivele Statului, cimitirul cartierului;

- D.A. Racovita – Statia de epurare a municipiului Caransebes;

- D.A Pipirig – Haldina de gunoi, Aeroportul Caransebes.

Asa cum sunt marcati si pe planul de prezentare al proiectului.

5. Municipiul Caransebes va permite si va asigura accesul public nediscriminatoriu cu titlu gratuit la infrastructura ce se va realiza prin proiectul ,, Amenajare drumuri agricole municipiul Caransebes, judetul Caras Severin” .

Art.2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinteaza Primarul municipiului Caransebes prin Serviciul Strategii de Management de Proiect si Informatizare si Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat.

Art.3. Prezenta hotarAre intra în vigoare si se comunica potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) si ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, la:

 

 

 

PREsEDINTE DE sEDINta,

L.S. Consilier Stefan Ion Gheorghe

 

 

 

CARANSEBEs CONTRASEMNEAZa

Data 24.05.2011 SECRETARUL MUNICIPIULUI

Nr. ................... CARANSEBEs

 

A.B. /V.D. Ana Bratu

Exp.10.