ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

CONSILIUL LOCAL


 


 

HOTĂRÂRE


 

Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa extraordinară din data de 07.10.2011,

Având în vedere Proiectul de hotărâre şi Avizul Comisiei de specialitate nr. 1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Adresa nr.18890/20.09.2011, Avand in vedere proiectul ,,Parc energetic fotovoltaic Caransebes” depus la Ministerul Economiei Comertului si Mediului de afaceri in data de 30.04.2010 pentru obtinerea finantarii din fonduri europene in cadrul POSS – CCE Axa 4.2 si scrisoarea MECMA nr.79407/28.06.2011 privind includerea proiectului in Lista de rezerva de 60,88 la pozitia 214, proiect declarat eligibil, fara a se incadra in bugetul alocat fara finantare,

Avand in vedere raspunsul MECMA nr.81649/14.09.2011 la contestatia formulata de Primaria Caransebes prin care punctajul nu se modifica si proiectul nu se incaseaza in categoria proiectelor finantate,

Vazand scrisoarea de intentie nr.18890 din 19.09.2011 a domnului Borella Alessandro de a construi acest proiect cu finantare proprie, privata prin asocierea Consiliului Local intr-o societate comerciala nou infiintata

Văzând prevederile Legii nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,

În temeiul art. 36, alin. (1), alin. (2), lit. (c), alin. (7), lit. (a) şi art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,


 

HOTĂRĂŞTE:


 

Art.1. – Se aproba participarea Consiliului Local al Municipiului Caransebes la infiintarea unei societati comerciale, ce va construi „Parcul Energetic fotovoltaic Caransebes impreuna cu societatea SC Caransebes Sun Invest SRL, cu sediul in Craiova, societate infintata special de investitorul italian pentru constructia acestui proiect.

Art.2. – Societatea comerciala nou infiintata se va numi SC Solaris Gugulania S.R.L. si va avea o participare la capitalul social, astfel :

- Consiliul Local al Municipiului Caransebes va participa cu un aport in numerar in valoare de 150 RON, reprezentand o cota de 15% din capitalul social;

- SC Caransebes Sun Invest SRL va participa cu un aport in numerar in valoare de 850 RON, reprezentand o cota de 85% din capitalul social, conform actului constitutiv al societatii comerciale, ce va fi incheiat ulterior.

Art.3 – Se aproba ca infiintarea noii societati comerciale sa intre in sarcina SC Caransebes Sun Invest SRL, asociatul majoritar.

Art.4 – Se aproba desemnarea domnului Viceprimar Iova Ilie ca reprezentant in AGA la SC Solaris Gugulania S.R.L.. De asemenea se imputerniceste domnul Viceprimar Iova Ilie pentru semnarea actului constitutiv al societati comerciale, semnarea altor acte si inscrisuri in legatura cu acest proiect.

Art.5 – Se aproba punerea la dispozitia SC Solaris Gugulania S.R.L. a terenului aflat in proprietatea privata a Municipiului Caransebes, pe care se va construi Parcul Energetic Fotovoltaic Caransebes a unei suprafete de circa 10 ha din parcelei nr. top. 3028/2/2/1/1/3/1/1/a/1/1 al municipiului Caransebes, judetul Caras-Severin, identificata in CF nr. 2325, pasune la Carbunari si Tiganesti, in aceeasi locatie ca si parcul respins la finantare.Terenul se pune la dispozitia SC Solaris Gugulania S.R.L., cu drept de folosinta cu titlu gratuit pe toata durata de existenta a societatii comerciale.

Art.6 – SC Caransebes Sun Invest SRL, din cadrul SC Solaris Gugulania S.R.L., va fi responsabila de constructia parcului energetic fotovoltaic din fondurile sale proprii si nu va transmite Municipiului Caransebes nici un cost suplimentar. Ulterior constructiei si punerii in functiune a proiectului, capitalul social al SC Solaris Gugulania S.R.L. va fi majorat cu valoarea investitiei, Municipiul Caransebes pastrand cota de participare 15% din capitalul social.

Art.7. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Compartimentul Proiecte Programe, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat si Directia Economica.

Art.8. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

- Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat;


 


 


 


 


 

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

L.S. Consilier Ionescu Marius


 


 


 


 


 


 

CARANSEBEŞ CONTRASEMNEAZĂ

Data 07.10.2011 SECRETARUL MUNICIPIULUI

Nr. ................... CARANSEBEŞ

 

A.B. /V.D. Ana Bratu

Exp.9.