ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

CONSILIUL LOCAL


 

 

HOTĂRÂRE


 

Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din data de 27.01.2014,

Având în vedere Proiectul de hotărâre şi Avizul Comisiei de specialitate nr. 5 pentru administratie publica locala, juridica, disciplina, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si a libertatii cetatenilor din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Raportul nr.1891/27.01.2014 al Serviciului Juridic si Relatii cu Publicul,

Tinand cont de amendamentele ridicate in plenul sedintei,

Vazand prevederile OG nr.2/2000 privind regimul juridic al contraventiilor si ale Legii r.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,

În temeiul art. 36, alin. (1) şi art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,


 

HOTĂRĂŞTE:


 

Art.1. (1) Constituie contraventii daca nu sunt savarsite in alte condiii incat potrivit legii sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte:

a). Nerespectarea limitei terenului concesionat in vederea pasunatului se senactioneaza cu amenda de la 500 lei – 1000 lei.

b). Stationarea si pasunaraea efectivelor de animale in municipiul Caransebes de catre cei care nu detin teren concesionat de la Consiliul Local al municipiului Caransebes se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei -2000 lei.

        1. Tranzitarea cu efectivele de animale prin municipiul Caransebes fara permis de transhumanta cu traseul stabilit de Politia Locala se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei – 2000 lei.

          (2) Sanctiunile contraventionale se aplica proprietarilor de animale.

          Art.2. Compartimentul Agricol al municipiului Caransebes elibereaza in fiecare an in primul trimestru permisul de transhumanta in care vor fi stipulate toate reglementarile legale in vigoare si sanctiunile aferente. Nedetinerea permisului de transhumanta se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei – 1000 lei si se aplica proprietarilor de animale.

          Art.3. La eliberarea permisului de transhumanta se achita serviciul de salubritate catre SC TRANSAL URBIS SRL.

          Art.4. Crescatorii de animale de pe raza municipiului Caransebes sunt obligati sa detina caini care sa poarte jujeu, sa aiba carnet de sanatate, micro cip si sa respecte raportul numeric fata de numarul de efectivele de animale.

          Incalcarea prevederilor art.4 se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei -1000 lei si se aplica proprietarilor de animale.

          Art.5. Se interzice pasunatul in municipiul Caransebes de catre crescatorii de animale inregistrati in alte unitati administrativ-teritoriale.

          Incalcarea prevederilor art.5. se sanctioneaza cu amenda de la 1500 lei -2500 lei si se aplica proprietarilor de animale.

          Art.6. Proprietarii terenurilor inchiriate sau concesionate pentru pasunat au urmatoarele obligatii:

          - contractul de inchiriere sau concesiune sa fie prezentat la Compartimentul Agricol din cadrul Primariei municipiului Caransebes.

          - sa respecte incarcatura de animale / hectar conform legii

          - terenul sa fie ingradit.

          Nerespectarea prevederilor art.6 se sanctioneaza cu amenda de la 1500 lei – 2500 lei.

Art.7. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Compartimentul Agricol si Politia Locala Caransebes

Art.8. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:


 


 


 


 


 


 

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

L.S. Consilier Todorescu Lazar


 


 


 


 

CARANSEBEŞ CONTRASEMNEAZĂ

Data 27.01.2014 SECRETARUL MUNICIPIULUI

Nr. ................... CARANSEBEŞ


 

A.B. /V.D. Ana Bratu

Exp.7.