ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

CONSILIUL LOCAL


 


 


 

HOTĂRÂRE


 

Consiliul local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa extraordinară din data de 19.09.2014,

Având în vedere Proiectul de hotărâre şi Avizul Comisiei de specialitate nr. 2 de organizare si dezvoltare urbanistica, realizarea lucrarilor publice, protectia mediului inconjurator, conservarea monumentelor istorice si de arhitectura a Consiliului Local al municipiului Caransebes, Raportul nr.25896/18.09.2014 al Compartimentului Urbanism și Amenajarea Teritoriului,

Vazand prevederile Legii nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, ale Legii nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare, O.G. nr.43/1997 privind regimul juridic al drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr.10/1995 privind calitatea in constructii si ale HCL nr.166/30.07.2009,

În temeiul art. 36, alin. (1), alin. (2), lit. (c) şi art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,


 


 

HOTĂRĂŞTE:


 


 

Art.1. Se aprobă modificarea HCL nr.166/30.07.2009 privind aprobarea Normelor pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public al municipiului Caransebeș.

Art.2. Toate lucrările de refacere a domeniului public şi privat al municipiului Caransebeş- carosabil, trotuare și zonă verde se vor executa de către Serviciul Public Intreţinere și Reabilitare, sau, dacă este cazul, de către o societate comercială din subordinea Consiliului Local Caransebeş, condiție ce se va impune în permisul de spargere.

Art.3.Serviciul Public Intreţinere și Reabilitare va răspunde de calitatea lucrărilor de refacere

a domeniului public și privat afectat de lucrările de săpătură pentru care există eliberate permise de

spargere, cu respectarea autorizaţiilor de construire.

Art.4. În cazul în care volumul de muncă depăşeşte capacitatea de producţie a Serviciului

Public Intreţinere și Reabilitare, lucrările de refacere se pot da de către Serviciul Public de Intreţinere

și Reabilitare în subantrepriză unor firme autorizate în domeniu, care execută lucrările sub coordonarea Serviciul Public de Intreţinere și Reabilitare şi la un preţ mai mic decât cel contractat de acest serviciu.

Art.5. În cazul în care lucrările de săpătură afectează lucrări aflate în garanţie -trotuare recent dalate sau străzi recent reparate, lucrările de refacere se vor realiza fie de către constructor, fie de către Serviciul Public de Intreţinere și Reabilitare, în condiţiile în care beneficiarul lucrării obţine acordul constructorului, care se va solicita în mod obligatoriu înainte de inceperea lucrării de săpătură.

Art.6. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Compartimentul Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

Art.7. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:


 


 

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

L.S. Consilier Cornea Stelian


 


 


 

CARANSEBEŞ CONTRASEMNEAZĂ

Data 19.09.2014 SECRETARUL MUNICIPIULUI

Nr. ................... CARANSEBEŞ

 

A.B. /M.B. Ana Bratu

Exp.8.