ROMÂNIA

  JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

  MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

        CONSILIUL LOCAL  

 

                                                                          HOTĂRÂRE

 

 

 

        Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa  extraordinară din  data de 17.07.2018,

     Având  în vedere Proiectul de hotărâre, Expunerea de motive a Viceprimarului municipiului Caransebes si Avizul Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebes si raportul nr. 19139/13.07 .2018 al Serviciului Integrare Europeana  Informatizare Protecția Mediului și Comunicare,

   Văzând prevederile Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B - Clădiri publice, APEL DEDICAT SPRIJINIRII OBIECTIVELOR  SUERD,

    Vazand prevederile H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și continutul cadru al documentatiei tehnico economice aferente obiectivelor pe proiectele de investitii finantate din fonduri publice și H.G nr.399/25.05.2015 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operatiunilor finantate prin fonduri FEDR, FSE Fondul de coeziune 2014-2020,

       Tinand cont de amendamentul ridicat în plenul sedintei,

   În conformitate cu prevederile art. 126 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

     În temeiul art.36, alin. (1), alin. (2), lit.b), alin.(4),lit.d) si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,

 

  HOTĂRĂŞTE:

 

              Art.1. Se aproba proiectul „Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC” în vederea finanțării acesteia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B-Clădiri Publice, Apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

    Art.2. Se aproba documentatia tehnico economica faza studiu de fezabilitate/DALI pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC” în vederea finanțării acesteia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B-Clădiri Publice, Apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

    Art.3. Se aproba indicatorii tehnico-econimici pentru proiectul  „Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC” în vederea finanțării acesteia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B-Clădiri Publice, Apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, potrivit celor prevazute în documentatia tehnico economica faza studiu de fezabilitate SF/DALI aprobata prin art.1.

     Art.4. Se aproba valoarea totala a investitiei ,, Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC” în suma de  3 679450.42 lei (inclusiv TVA)

     Art.5. Se aproba contributia proprie în proiect reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile și contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectului, în cuantum de  55 490.41 (inclusiv TVA), reprezentând cofinantarea proiectului ,, Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”

     Art.6. Principalii indicatori tehnico economici ai proiectului precum și descrierea sumara a proiectului ,, Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”, conform anexei nr.1 ce face parte integranta din prezentul proiect de hotărâre.

  Art.7. Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementarii proiectului

,, Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC” pentru implementarea proiectului în condiții optime se vor asigura din bugetul local.

      Art.8. Municipiul Caransebes prin Consiliul Local al municipiului Caransebes se angajeaza sa suporte cheltuielile de intretinere reparații și gestionare a investiţiei realizate prin Proiectul ,, Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”. pe o perioadă de cel puţin 5 ani de la data la care investiţia se dă în exploatare.

            Art.9.  Municipiul Caransebeș prin Consiliul Local al municipiului Caransebeș se angajează să asigure funcţionarea obiectivului realizat prin Proiectul ,, Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”.conform scopului pentru care se creează. 

      Art.10. Cu ducerea la indeplinire a prezentei se incredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Direcția Economica și Serviciului Integrare Europeana  Informatizare Protecția Mediului și Comunicare.

    Art.11. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

-          Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;

-          Primarul municipiului Caransebeş;

-          Serviciul Investitii Achizitii, Administrativ și Monitorizare;

-          Serviciului Integrare Europeana  Informatizare Protecția Mediului și Comunicare;

-          Directia Economica;

-          Biroul Audit Intern;

-          Compartimentul Relaţii cu publicul ,registratura si arhiva pentru afişare şi mass-media locală.

 

                                              PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                      L.S. Consilier  Craciunescu Emanuela Iconia

 

        CARANSEBEŞ                                                                                          CONTRASEMNEAZĂ      

       Data 17.07.2018                                                                              SECRETARUL MUNICIPIULUI

        Nr. ...................                                                                                             CARANSEBEŞ

 

                                                                                                                   

       C.M. /V.D.                                                                                                           Ana  Bratu

       Exp.7.