ROMÂNIA

  JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

  MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

        CONSILIUL LOCAL  

 

 

 

                                                                          HOTĂRÂRE

privind aprobarea proiectul cu titlul ,,Imbunatatirea accesului populatiei din Regiunea Vest la servicii medicale de urgenta, prin dotarea cu aparatura de inalta performanta”, proiect realizat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii/ Unitatea de implementare si coordonare proiecte, finantat prin programul Program Operațional Regional 2014-2020,

 

 

    Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa  ordinară din  data de  31.08.2018,

          Având în vedere Proiectul de hotărâre, Expunerea de motive a Primarului municipiului Caransebes si Avizul Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebes si Referatul nr.22815/30.08.2018 al Serviciului Integrare Europeana, Informatizare și Comunicare, privind aprobarea proiectul cu titlul ,,Imbunatatirea accesului populatiei din Regiunea Vest la servicii medicale de urgenta, prin dotarea cu aparatura de inalta performanta”, proiect realizat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii/ Unitatea de implementare si coordonare proiecte, finantat prin programul Program Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 - ,,Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiții 8.1 – ,,Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati”, Obiectivul specific 8.1 ,,Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate”, Operațiunea B - Unități de primiri urgențe/Compartimente de primiri urgența,

       Văzând prevederile Legii nr.273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile și completarile ulterioare,

      În temeiul art.36, alin. (1), alin. (2), lit.b) și d), alin.(4), lit.a), alin.(6), lit.a), pct.3, alin.(7), lit.a) si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,

 

  HOTĂRĂŞTE:

 

               Art.1. Se aproba proiectul cu titlul “Imbunatatirea accesului populatiei din Regiunea Vest la servicii medicale de urgenta, prin dotarea cu aparatura de inalta performanta” , proiect realizat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii/ Unitatea de implementare si coordonare proiecte, finantat prin programul Program Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 - ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati”,Obiectivul specific 8.1 ”Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate” ,Operațiunea B - Unități de primiri urgențe/Compartimente de primiri urgența.

 

       Art.2. Valoarea maximă a finanțării solicitate aferenta municipiului Caransebes, este de 40.482 lei. Contributia proprie a municipiului Caransebes la cheltuielile eligibile ale proiectului este in valoare de 809,64 lei reprezentand minim 2%.

     Art.3. Asigurarea cofinantarii pentru toate cheltuielile neeligibile, inclusiv a cheltuielilor conexe si a resurselor financiare necesare implementarii optime a proiectului, daca este cazul, in conditiile rambursarii-decontarii ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, va fi suportata din bugetul local.

       Art.4. Se aproba Acordul de parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Municipiul Caransebes in vederea implementarii proiectului, prevazut in anexa ce face parte integranta din prezenta hotarare.

      Art.5. Se imputerniceste Primarul municipiului Caransebes, sa semneze acordul de parteneriat precum si toate actele necesare implementarii proiectului.

       Art.6.  Municipiul Caransebes, prin Consiliul Local al Municipiului Caransebes se angajeaza sa asigure sustenabilitatea proiectului pe o perioada de cel putin 5 ani.

      Art.7. Cu ducerea la indeplinire a prezentei se incredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Direcția Economica și Serviciul Integrare Europeana, Informatizare și Comunicare.

 

   Art.8. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

-          Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;

-          Primarul municipiului Caransebeş;

-          Serviciul Investitii Achizitii, Administrativ și Monitorizare;

-          Serviciul Integrare Europeana,  Informatizare  și Comunicare;

-          Directia Economica;

-          Biroul Audit Intern;

-          Compartimentul Relaţii cu publicul, registratura si arhiva pentru afişare şi mass-media locală.

 

 

                                                PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                      L.S. Consilier  Craciunescu Emanuela Iconia

 

 

 

 

        CARANSEBEŞ                                                                                          CONTRASEMNEAZĂ      

        Data 31.08.2018                                                                              SECRETARUL MUNICIPIULUI

        Nr. ...................                                                                                             CARANSEBEŞ

 

                                                                                                                   

       A.B./M.B.                                                                                                          Ana  Bratu

       Exp.8.