ROMÂNIA

  JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

  MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

        CONSILIUL LOCAL  

 

                                                                          HOTĂRÂRE

 

        Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din  data de 24.09.2018,

    Având  în vedere Proiectul de hotărâre si Expunerea de motive ale Primarului municipiului Caransebes si Avizul Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebes si raportul nr.   25356/24.09.2018 al Serviciului de integrare europeana, informatizare și comunicare, ca urmare a solicitarii de clarificare cu nr. 24411/14.09.2018, transmisa de catre ADR CENTRU, referitor la Proiectul  Reinterpretare functionala prin amenajarea si conservarea ruinelor- Biserica Medievala de sec. XIII-XIV ''

     Vazand prevederile  Legii nr.273/2006 privind finantele publice locale,cu modificarile și completarile ulterioare,

   În temeiul art.36, alin. (1), alin. (2), lit.b), alin.(4),lit.d) si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,

 

  HOTĂRĂŞTE:

 

            Art.1. Se aproba documentația tehnico-economică, faza DALI și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție  REINTERPRETARE FUNCTIONALA PRIN AMENAJARE – RUINE BISERICA MEDIEVALA DE SEC XIII-XIV conform anexelor 1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

            PRINCIPALII INDICATORI TEHNICO-ECONOMICI

-valoarea  totala a investitiei  4.572.837,24 lei  din care C+M = 3.326.220,92 lei

    Art.2. Aproba proiectul REINTERPRETARE FUNCTIONALA PRIN AMENAJARE – RUINE BISERICA MEDIEVALA DE SEC XIII-XIV   cu indicatorii tehnici si economici prevazuti in SF care face parte integranta din proiect si cu o valoare totala  4.572.837,24 lei.

    Art.3. Aproba asigurarea tuturor resurselor financiare implementarii optime a proiectului in conditiile impuse prin Ghidul general POR 2014-20 SUERD si Ghidul specific Axa 5 Prioritatea de investitii 5.1 SUERD si in conformitate cu legislatia in vigoare in valoare totala de 4.572.837,24 .(cheltuieli eligibile- 4.223.723,47 cu TVA, neeligibile – 349.113,77 cu TVA).

    Art.4.  Aproba finantarea din bugetul local a sumei de 84.474,47 lei   reprezentand contributie proprie in procent de 2 % din totalul cheltuielilor eligibile ale  proiectului

    Art.5. Aproba finantarea din bugetul local a sumei de 349.113,77 lei reprezentand cheltuieli neeligibile.

    Art.6.  Aproba finantarea din bugetul local a tuturor cheltuielilor neeligibile si conexe care vor aparea in perioada de implementare a proiectului.

  Art.7. Aproba acoperirea tuturor cheltuielilor de mentenanta si a serviciilor asociate pentru buna functionarea a obiectivului de investitii pe o perioada de 5 ani de la data ultimei plati.

  Art.8. Proprietatea infrastructurii amenjate, natura activitatii pentru care s-a acordat finantare, obiectivele sau conditiile de realizare vor fi mentinute cu asigurarea exploatarii si functionarii, cel putin 5 ani de la data ultimei plati.

        Art.9. Pe perioada pregatirii si implementarii proiectului se vor respecta prevederile legislatiei comunitare si nationale in domeniul egalitatii de sanse, nediscriminarii, protectiei mediului, eficientei energetice, achizitiilor publice si a jutorului de stat.

     Art.10. Cu ducerea la indeplinire a prezentei se incredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Serviciului de integrare europeana, informatizare și comunicare si Directia Economica.

    Art.11. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

-          Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;

-          Primarul municipiului Caransebeş;

-          Serviciul Investitii Achizitii, Administrativ și Monitorizare;

-          Serviciului de integrare europeana, informatizare și comunicare;

-          Directia Economica;

-          Biroul Audit Intern;

-          Compartimentul Relaţii cu publicul ,registratura si arhiva pentru afişare şi mass-media locală.

 

                                                      PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                            L.S. Consilier  Craciunescu Emanuela Iconia

 

 

 

        CARANSEBEŞ                                                                                          CONTRASEMNEAZĂ      

       Data 24.09.2018                                                                              SECRETARUL MUNICIPIULUI

        Nr. ...................                                                                                             CARANSEBEŞ

                                                                                                                   

       A.B. /V.D.                                                                                                           Ana  Bratu

       Exp.8.