ROMÂNIA
         JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
        MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
               CONSILIUL LOCAL 

                                                                                 HOTĂRÂRE

      Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din data de   28.02.2018,
   Având  în vedere Proiectul de hotărâre si Expunerea de motive a Primarului municipiului Caransebes si Avizul Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş si raportul nr.6200/27.02.2018 al Directiei Administratie Locala,
   Văzând prevederile Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publica cu modificarile și completarile ulterioare, OUG nr.34/2013 privind organizarea, administrarea, exploatarea pajistilor permanente cu modificările şi completările ulterioare și HCL nr. 294/29.12.2017 privind aprobarea Amenajamentului Pastoral al municipiului Caransebes,
     În temeiul art. 36, alin. (1), alin.(2), lit.c)  si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia   publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,
   
          HOTĂRĂŞTE:

       Art.1.  Initierea procedurii de inchiriere a pajistilor aflate în domeniul prival al UAT Caransebes, crescatorilor de animale din cadrul colectivitatii locale care sunt inscrisi în registrul agricol și în registrul național al exploatatiilor.
       Art.2. Inchirierea se va face pe baza cererii depuse și inregistrate de crescatorii de animale în conditiile art. 6 din HG 1064/2013.
       Art.3. Inchirierea pajistilor se poate face doar crescatorilor de animale care asigura o incarcatura optima de animale/ha de pajiste de 1 UVM /ha dar nu mai mica de 0.3 UVM/ha.
       Art.4. Contractele de inchiriere intocmite in anul 2016, se vor modifica , conform prevederilor amenajamentului pastoral, aprobat prin HCL nr. 294/29.12.2017.
       Art.5. Inchirierea se va face pe trupuri de pajisti, așa cum sunt ele localizate/amplasate în baza apartenentei la blocurile dfizice conform ortofotoplanurilor existente în arhiva primariei și APIA și pe categorii de animale.
      Art.6. Prețul chiriei pentru un hectar de pajiste este de 300 lei/ha/an și reprezintă 50% din valoarea masei verzi/ha calculata în funcție de prețul mediu stabilit de consiliul judetean, conform prevederilor art. 62 alin. (2, pct 2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile și completarile ulterioare ( 12.000 kg. Masa verde/ha x 0,05 lei/kg = 600 lei; 600 lei : 2 = 300 ), conform Amenajamentului Pastoral intocmit.
      Art.7. Chiria stabilită conform punctului 6 nu include taxa pe teren stabilită de codul fiscal în sarcina chiriasului pentru pajistea închiriată.
   Art.8. Se aproba incheierea contractelor de inchiriere a pajistii  cu toți crescatorii de animale din municipiul care au solicitat și indeplinesc conditiile cerute de lege pentru a putea inchiria.
    Art.9. Cu ducerea la indeplinire a prezentei se incredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Directia Administratie Locala.
   Art.10. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

- Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;
- Primarul municipiului Caransebeş;
- Direcția Administratie Locala;
- Compartimentul Registrul Agricol;
- Direcția Economica
- Biroul Audit Intern;
- Compartimentul Relaţii cu publicul pentru afişare şi mass-media locală.


                                                PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,
                                             L.S. Consilier Isac Marius Adrian

 

        CARANSEBEŞ                                CONTRASEMNEAZĂ 
       Data  28.02.2018                                                                         SECRETARUL MUNICIPIULUI
        Nr. ...................                                                                                          CARANSEBEŞ
             
       A.B. /V.D.                                                                                                      Ana  Bratu
       Exp.8.