ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

      CONSILIUL LOCAL

                                                                        HOTĂRÂRE

 

privind  eliberarea Acordului Primariei municipiului Caransebes pentru lucrarile tehnico-edilitare care nu necesita autorizatie de construire

     Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din data de 30.12.2019,

   Având în vedere Proiectul de hotărâre nr.36055/23.12.2019 și Referatul de aprobare nr.35966  20.12.2019 ale Primarului municipiului Caransebeș, Avizul Comisiei de specialitate nr. 2 de organizare si dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice si de arhitectură din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Raportul nr. 35965 /20.12.2019 al Directiei Urrbanism Cadastru si Administratie Publica,

     Văzând prevederile art. (11), lit. m) din Legea nr. 193/2019 privind modificarea si completarea Legii 50/1991  prin care se pot executa fara autorizatie de construire lucrari de bransamente si racorduri executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitara existenta in zona, cu acordul/autorizatia administratorului drumului.

    In temeiul art.129, alin.1, alin.(14), art.139, alin.(3), lit.e) art.196, alin.(1), lit.a din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ

HOTĂRĂŞTE:

 

    Art.1.  (1). Se aproba eliberarea Acordului Primariei municipiului Caransebes pentru lucrarile tehnico-edilitare care nu necesita autorizatie de construire, conform anexei nr. 1 ce face parte integranta din prezentul proiect de hoatarare.

                  (2). In vederea eliberarii Acordului Primariei se va completa modelul de cerere conform anexei 2 la prezenta, se va prezenta de catre beneficiar avizul tehnic de racordare si un extras de carte funciara actualizat la zi.

                 (3). Se aproba taxa de eliberare a Acordului prevazut la alin (1) in suma  de 200 lei.

     Art.2.  In perioada 1 decembrie -1 martie nu se vor executa lucrari tehnico-edilitare care afecteaza infrastructura(cu exceptia lucrarilor executate pe zona verde si a celor in regim de urgenta/avarii).

    Art.3.  Nerespectarea prevederilor art. 2 constitue contraventie si se sanctioneaza cu amenda: de la 1000 – 2500 lei.

    Art.4. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Primarul municipiului Caransebeș, prin Directia Urbanism, Cadastru și Administrație Locală.

     Art.5. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art.197, alin.(1), alin.(2) si alin.(4), art.199, alin.(1) si (2),  art.243, alin.(1), lit.e)  din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, la:

                     - Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;

                     - Primarul municipiului Caransebeş;

                     - Directia Urbanism, Cadastru și Administrație Locală;

                     - Birou Audit Intern;

                     - Directia Economica;

                     - Compartimentul Relaţii cu publicul, registratură și arhivă, pentru afişare şi mass-media locală.

 

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

L.S. Consilier Brancu Ciprian Lazar

 

 

  CARANSEBEŞ                                                                                      CONTRASEMNEAZĂ

Data 30.12.2019                                                                           SECRETARUL MUNICIPIULUI

Nr.                                                                                                               CARANSEBEŞ

                         Ana Bratu

  A.B./V.D                                                        

Exp.7.