ROMÂNIA

  JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

  MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

        CONSILIUL LOCAL

 

                                                                          HOTĂRÂRE

 

    Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din  data de 29.01.2019,

   Având  în vedere Proiectul de hotărâre, Expunerea de motive a Primarului municipiului Caransebes si Avizul Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebes si raportul nr. 2789/21.01.2019  al  Compartimentului Administrare  Spatiu Locativ,

Vazand prevederile Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe cu modificarile si completarile ulterioare  și  Legii nr. 114/1996 privind locuintele cu modificarile si completarile ulterioare,

    În temeiul art.36, alin. (1), alin. (2), lit.c), d) alin.(6), lit.a) pct.17 si art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,

 

  HOTĂRĂŞTE:

 

              Art.1. Se aproba criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj pentru stabilirea ordinii de prioritate care sa fie aplicate in vederea solutionarii cererilor formulate de catre petenti pentru reapartizarea unei locuinte ANL  in cadrul programului de Constructiii locuinte pentru tineri destinate inchirierii, destinate tinerilor si familiilor de tineri si a locuintelor sociale.

1. SITUAŢIA LOCATIVĂ ACTUALĂ

1.1. Chiriaş în spaţiu din fond locativ privat ........................................................... 10 pct.

1.2. Tolerat în spaţiu ………………………………...............................................       7 pct.

1.3. Suprafaţa locuibilă deţinuta (cu chirie, tolerat în spaţiu): - mp/locatar -

a) mai mare de 15 mp şi până la 18 mp inclusiv ...................................................... 5 pct.

b) mai mare de 12 mp şi până la 15 mp inclusiv ...................................................... 7 pct.

c) 8 mp şi până la 12 mp inclusiv ............................................................................. 9 pct.

d) mai mică de 8 mp ................................................................................................ 10 pct.

NOTĂ:

În cazul celor toleraţi în spaţiu toată suprafaţa locativă a imobilului se împarte la numărul total al locatarilor, în care sunt incluşi şi cei care nu fac parte din familia solicitantului de locuinţă dar care locuiesc în acelaşi imobil. În cazul spaţiilor locative închiriate, suprafaţa locativă deţinută conform contractului de închiriere se împarte numai la numărul membrilor familiei solicitantului de locuinţă.

            La stabilirea numărului de membrii ai familiei solicitantului de locuinţă se va avea în vedere componenţa familiei definită la cap. A pct.2.

2. STAREA CIVILĂ ACTUALĂ

2.1. Stare civilă:

a) căsătorit ................................................................................................................. 10 pct.

b) necasatorit .............................................................................................................   8 pct.

2.2. Nr. de persoane aflate în întreţinere:

a) Copii

● 1 copil ..................................................................................................................... 2 pct.

● 2 copii ..................................................................................................................... 3 pct.

● 3 copii ..................................................................................................................... 4 pct.

● 4 copii ..................................................................................................................... 5 pct.

● > 4 copii .............................................................................................................. 5 pct.    + 1 pct. pentru fiecare copil

b) alte persoane aflate în întreţinere, indiferent de numărul acestora ........................ 2 pct.

3. STAREA DE SĂNĂTATE ACTUALĂ

Boala de care suferă solicitantul, un alt membru al familiei

sau aflat în întreţinere necesita, potrivit legii, însoţitor sau o camera în plus ............ 2 pct.

4. VECHIMEA CERERII SOLICITANTULUI

4.1. până la 1 an .......................................................................................................... 1 pct.

4.2. între 1 şi 2 ani ...................................................................................................... 3 pct.

4.3. între 2 şi 3 ani ...................................................................................................... 6 pct.

4.4. între 3 şi 4 ani ...................................................................................................... 9 pct.

4.5. pentru fiecare an peste 4 ani ...............................................................................  4 pct.

5. NIVELUL DE STUDII ŞI/SAU PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

5.1. fără studii şi fără pregătire profesională .............................................................. 5 pct.

5.2. cu şcoala generală, fără pregătire profesională şi/sau cu

specializare la locul de muncă …………………………………………………….…8 pct.

5.3. cu studii medii, fără pregătire profesională şi/sau cu

specializare la locul de muncă....................................................................................10 pct.

5.4. cu pregătire profesională, prin studii medii sau profesionale de specialitate

şi/sau prin studii superioare de scurta durata ............................................................ 13 pct.

5.5. cu studii superioare ............................................................................................ 15 pct.

NOTĂ: Se va puncta ultimul nivel de studii încheiat şi atestat conform legii.

6. DOMENIUL DE ACTIVITATE

6.1. sănătate   …………..............................................................................................25 pct.

6.2. didactic  ...............................................................................................................25 pct.

6.3. administrativ ........................................................................................................25 pct.

7. SITUAŢII LOCATIVE SAU SOCIALE DEOSEBITE

7.1. tineri proveniţi din case de ocrotire socială şi care au împlinit 18 ani ............... 15 pct.

7.2. tineri care au adoptat sau adoptă copii ............................................................... 10 pct.

7.3. tineri evacuaţi din case naţionalizate.................................................................... 5 pct.

7.4 . tineri care sunt inclusi în grupuri ținta ce fac obiectul unor proiecte pe fonduri   europene.......................................................................................................................20 pct

NOTA:

- Criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj se aplica numai solicitanţilor de locuinţă care au îndeplinit în totalitate criteriile specificate la lit. A de mai sus.

            - În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de situaţia locativă constatată la data efectivă a repartizării locuinţelor, având prioritate, numai în acest caz, solicitanţii a căror situaţie locativă este sau poate deveni, în mod iminent, gravă. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face funcţie de vechimea cererii solicitantului, luându-se în consideraţie data efectivă a înregistrării cererii (zi/luna/an), având prioritate, în acest caz, solicitantul a cărui cerere are vechime mai mare. În cazul când departajarea nu se poate efectua nici în baza acestor criterii, au prioritate solicitanţii care au punctajul cel mai mare acordat pe baza criteriilor cu caracter de protecţie socială (starea civilă + starea de sănătate actuală).

    Art.2. Cu ducerea la indeplinire a prezentei se incredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Serviciul Juridic si Relatii cu Publicul si Compartimentul Administrare  Spatiu Locativ .

   Art.3. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art. 48, alin. (2), art. 49, alin. (1) şi ale art. 117, lit. (e) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, la:

 

 

                                                    PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                                  L.S. Consilier Todorescu Lazar

 

 

        CARANSEBEŞ                                                                                          CONTRASEMNEAZĂ      

       Data 29.01.2019                                                                              SECRETARUL MUNICIPIULUI

        Nr. ...................                                                                                             CARANSEBEŞ

                                                                                                                   

       A.B. /V.D.                                                                                                           Ana  Bratu

       Exp.8.