ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

      CONSILIUL LOCAL

 

                                                           PROCES VERBAL

 

      Încheiat astăzi, 27 februarie  2019, cu ocazia şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata prin Dispoziţia Primarului nr. 242 /21.02.2019  prin care se propune ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de  27.02.2019.

 În conformitate cu dispoziţiile art.39 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, convocarea Consiliului Local s-a făcut în scris, prin grija Secretarului municipiului Caransebeş, precizându-se data, ora, locul desfăşurării şedinţei şi ordinea de zi a acesteia

Proiectul ordinii de zi a fost adus la cunoştinţa locuitorilor municipiului Caransebeş prin mass-media locală şi prin afişare la sediul Consiliului Local al municipiului Caransebeş si tinand cont de prevederile  art.42, alin.(3) din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală cu modificarile și completarile ulterioare:

În conformitate cu prevederile Legii nr.215/2001 şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, la începutul şedinţei s-a făcut apelul nominal al consilierilor prezenţi la şedinţă. Sunt prezenti 19 consilieri locali.

La şedinţă participă Primarul municipiului Caransebes, Felix Cosmin Borcean si Secretarul municipiului Caransebeş, doamna Ana Bratu.

De asemenea, sunt prezenţi şefii serviciilor şi compartimentelor de specialitate din cadrul Aparatului propriu al Primarului şi reprezentanţi ai mass-media locală.

        Şedinţa este publică şi lucrările se desfăşoară în limba română.

   Secretarul municipiului Caransebes  constată că sunt îndeplinite condiţiile art. 40 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, şedinţa Consiliului Local fiind legal constituită.   

             Punctul 1. - Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 27.02.2019.

             Domnul Primar propune completarea ordinii de zi cu urmatoarele proiecte de hotarare: Proiect de hotarare privind  modificarea statului de funcții, aprobat prin HCL nr.77/30.03.2018 prin desființarea funcției contractuale de Administrator Public din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului.Proiect de hotarare privind desființarea construcției C5 - Centrală Termica anexă, in suprafață de 45 mp, a imobilului situat in Caransebeș, strada Eftimie Murgu, nr.2, proprietatea municipiului Caransebeș, pentru realizarea proiectului ,,Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”. Proiect de hotarare privind organizarea licitației publice deschise,  cu strigare, cu adjudecare la cel mai mare pret obținut, in vederea vânzării terenului inscris in CF nr.42202 Caransebeș in suprafață de 151 mp, proprietatea municipiului Caransebeș. Proiect de hotarare privind PUZ –,, ZONĂ REZIDENȚIALĂ ȘI DOTĂRI SPORTIVE ” amplasat in Caransebeș, strada C.A.Rosetti f.nr, nr. cad. 41015, benficiar Răduța Alin Ionuț. Proiect de hotarare privind  modificarea structurii existente, completarea, actualizarea organigramei și modificarea statului de personal din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș,   Proiect de hotarare privind  modificarea HCL nr.220/12.07.2016 si HCL nr.250/29.07.2016 cu privire la inlocuirea domnului Tamașilă Toma in AGA la SC TRANSAL URBIS SRL si Proiect de hotarare privind modificarea HCL nr.223/12.07.2016 si HCL nr.248/29.07.2016 cu privire la inlocuirea domnului Tamașilă Toma in AGA la SC GUGULANIA LAND SRL.

         Domnul Viceprimar propune supunerea la vot a suplimentarii cu fiecare proiect  in parte .

      Domnul Bogdea Constantin spune ca nu este  de acord motivand ca niciodata nu s-a  procedat asa.

 Domnul Dascalu Valentin solicita sa se procedeze ca si pana acum.

 Domnul Viceprimar spune ca dansul a facut o propunere si solicita sa fie supusa la vot.

 Doamna Secretar mentionează ca se poate supune la vot suplimentarea punct cu punct, este adevarat ca nu s-a votat asa niciodata si ca s-a votat in grup, dar se poate supune la vot sa se voteze si asa.

      Domnul Primar precizeaza ca pana acum nu s-a votat asa si sa ramana in forma in care s-a procedat.   

      Domnul Viceprimar isi retrage propunerea.

          Se supune la vot ordinea de zi cu urmatoarele  proiecte:Proiect de hotarare privind  modificarea statului de funcții, aprobat prin HCL nr.77/30.03.2018 prin desființarea funcției contractuale de Administrator Public din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului.Proiect de hotarare privind desființarea construcției C5 - Centrală Termica anexă, in suprafață de 45 mp, a imobilului situat in Caransebeș, strada Eftimie Murgu, nr.2, proprietatea municipiului Caransebeș, pentru realizarea proiectului ,,Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”. Proiect de hotarare privind organizarea licitației publice deschise,  cu strigare, cu adjudecare la cel mai mare pret obținut, in vederea vânzării terenului inscris in CF nr.42202 Caransebeș in suprafață de 151 mp, proprietatea municipiului Caransebeș. Proiect de hotarare privind PUZ –,, ZONĂ REZIDENȚIALĂ ȘI DOTĂRI SPORTIVE ” amplasat in Caransebeș, strada C.A.Rosetti f.nr, nr. cad. 41015, benficiar Răduța Alin Ionuț. Proiect de hotarare privind  modificarea structurii existente, completarea, actualizarea organigramei și modificarea statului de personal din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș,   Proiect de hotarare privind  modificarea HCL nr.220/12.07.2016 si HCL nr.250/29.07.2016 cu privire la inlocuirea domnului Tamașilă Toma in AGA la SC TRANSAL URBIS SRL si Proiect de hotarare privind modificarea HCL nr.223/12.07.2016 si HCL nr.248/29.07.2016 cu privire la inlocuirea domnului Tamașilă Toma in AGA la SC GUGULANIA LAND SRL. și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.                 

          Punctul 2. - Aprobarea procesului– verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de  29.01.2019.                .                                                                                                  

Se supune la vot  procesul -verbal si se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.                  

         Punctul 3. - Proiect de hotarare privind realizarea investiției ,,Parc Didactic Destinat  Activitaților Practice'' la Liceul Tehnologic ,,Dacia'' din Caransebeș.

Domnul Badet Ion propune doua amendamente la proiectul de hotarare si anume ca la art.2 sa se specifice ca domnul Bogdea Constantin Florin  este împuternicit să verifice documentațiile proiectelor și să răspundă de  depunerea celor două Proiecte în platforma MySMIS, impreună cu Compartimentul de specialitate, iar la art.3 sa se specifice ca documentatia tehnico - economică va fi suportată de catre Primarie.

  Se supun la vot  amendamentele aduse și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.

  Se supune la vot proiectul de hotarare cu amendamentele votate si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.

         Punctul 4. - Proiect de hotarare privind trecerea din domeniul public in domeniul privat al municipiului Caransebes, a terenului inscris in CF nr.42175, nr.cad. 42175, in suprafață de 1084 mp, proprietatea municipiului Caransebes, domeniul public, in vederea intabulării blocului situat in Jupa, Strada Tibiscum , nr.1.

 Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.  

        Punctul 5. - Proiect de hotarare privind inscrierea în proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul privat a terenurilor identificate în CF nr. 12181 Caransebes, nr top 4689/2/1/1/3/1 in suprafață de 8746 mp, CF nr.38756 Caransebeș nr top 5236/1/2 in suprafață de 18.000 mp si CF nr.42196 Caransebeș nr. cad. 1095, nr top 4622/1/1/2/1 in suprafață de 5239 mp.

     Se supune la vot proiectul de hotărâre și se respinge  cu 10 voturi pentru din partea consilierilor PNL si 9 abtineri din partea consilierilor PSD.

       Punctul 6.-  Proiect de hotarare privind  realizarea lucrărilor de subtunări, consolidări,refacere planșee, sarpantă si invelitoare, instalatii de apă, canalizare, electrice si incălzire, finisaje interioare si exterioare, precum si branșamentele la utilități (apă, canalizare, energie electrica) la imobilul situat in municipiul Caransebeș, strada Corcana, nr.2, județul Caraș -Severin, proprietea municipiului Caransebeș, in cadrul proiectului „Înființare centru de zi pentru persoane vârstnice în municipiul Caransebeș”.

  Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.

       Punctul 7.- Proiect de hotarare privind organizarea licitației publice deschise cu adjudecare la cel mai mare preț obținut, în vederea  inchirierii unui spațiu comercial in suprafață de 18 mp, situat in Piata Gugulanilor,  proprietatea publică a  municipiului Caransebes.

 Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.                           

       Punctul 8.- Proiect de hotarare privind organizarea licitației publice deschise cu adjudecare la cel mai mare preț obținut, în vederea  inchirierii unui spațiu in suprafață de 33,31 mp, situat in Piata Gugulanilor, proprietatea publică a municipiului Caransebeș.

Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.        

       Punctul 9.- Proiect de hotarare privind organizarea anual, in perioada februarie-martie, a ,,Targului de Primavara'' de catre  Serviciul Public ,,Piata Gugulanilor” Caransebes in Centrul Civic al municipiului Caransebes si aprobarea Regulamentului de organizare a targului.

Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.        

    Punctul 10.- Proiect de hotarare privind organizarea anual, in perioada martie-aprilie a ,,Târgului de Paște'' de către  Serviciul Public ,,Piața Gugulanilor” Caransebeș și aprobarea Regulamentului de organizare a targului.

   Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.

    Punctul 11.- Proiect de hotarare privind  aprobarea Planului de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate din bugetul  local al municipiului Caransebeș, pentru anul 2019.

    Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.

    Punctul 12.- Proiect de hotarare privind aprobarea  aprobarea componenţei echipei mobile pentru intervenția de urgență in cazurile de violență domestică si a procedurii de interventie , în municipiul Caransebeș.

 Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.

     Punctul 13. - Proiect de hotărâre privind  modificarea anexelor la HCL nr.171/28.07.2017 in sensul ca, coeficientii de grad 0 la funcțiile contractuale de execuție pe grade si trepte profesionale,sa fie egali cu coeficientii functiilor publice de executie.

    Domnul Bogdea Constantin Florin precizeaza ca dansul este initiator si ca este vorba despre o echivalare la functiile contractuale de executie pe grade si trepte profesionale  coeficientii de grad 0,  sa fie egali cu coeficientii functiilor publice de executie.

    Se supune la vot proiectul de hotărâre și se  aproba cu majoritate  de voturi din cei prezenti, cu 10 voturi pentru din partea consilierilor Radu Valeriu Savu, Dascalu Valentin, Bogdea Constantin Florin, Isac Daniel Alexandru, Cristescu Cordruta, Bischof Mariana, Novac Daniela, Badet Ion, Ardelean Gavrila  si Pop Ioan si 9 abtineri din partea consilierilor Strejariu Filip-Petru, Plesa Andra Sabrina, Rafa Vasile Iulian, Craciunescu Emanuela Iconia, Rafa Vasile Iulian, Gherman Aurora, Ponetchi Maria,Tamasila Toma si Todorescu Lazar.    

      Punctul 1 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind modificarea statului de funcții, aprobat prin HCL nr.77/30.03.2018 prin desființarea funcției contractuale de Administrator Public din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului.

            Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba cu majoritate  de voturi din cei prezenti, cu 11 voturi pentru din partea consilierilor Radu Valeriu Savu, Dascalu Valentin, Bogdea Constantin Florin, Isac Daniel Alexandru, Cristescu Cordruta, Bischof Mariana, Novac Daniela, Badet Ion, Ardelean Gavrila, Pop Ioan si Tamasila Toma si 8 impotriva  din partea consilierilor Strejariu Filip-Petru, Plesa Andra Sabrina, Rafa Vasile Iulian, Craciunescu Emanuela Iconia, Rafa Vasile Iulian, Gherman Aurora, Ponetchi Maria si Todorescu Lazar. .

      Punctul 2 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind desființarea construcției C5 - Centrală Termica anexă, in suprafață de 45 mp, a imobilului situat in Caransebeș, strada Eftimie Murgu, nr.2, proprietatea municipiului Caransebeș, pentru realizarea proiectului ,,Creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC”.

        Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.

       Punctul 3 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind organizarea licitației publice deschise,  cu strigare, cu adjudecare la cel mai mare pret obținut, in vederea vânzării terenului inscris in CF nr.42202 Caransebeș in suprafață de 151 mp, proprietatea municipiului Caransebeș.

            Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.                

    Punctul 4 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind aprobarea PUZ –,, ZONĂ REZIDENȚIALĂ ȘI DOTĂRI SPORTIVE ” amplasat in Caransebeș, strada C.A.Rosetti f.nr, nr. cad. 41015, benficiar Răduța Alin Ionuț.

          Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.        Punctul 5 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind  modificarea structurii existente, completarea, actualizarea organigramei și modificarea statului de personal din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

          Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.   Punctul 6 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind modificarea HCL nr.220/12.07.2016 si HCL nr.250/29.07.2016 cu privire la inlocuirea domnului Tamașilă Toma in AGA la SC TRANSAL URBIS SRL si revocarea mandatului domnului Tamasila Toma, reprezentant in AGA la aceasta societate.

         Votul este secret. Doamna Secretar spune ca este necesara stabilirea componentei comisie de numarare a voturilor.

        Domnul Bogdea Constantin Florin doreste o pauza pentru a se sfatui cu colegii pentru a veni cu propuneri.

        Domnul Viceprimar  precizeaza ca trebuie sa se respecte configuratia politica de la ultimele alegeri, conform art.37 din Legea nr.215/2001.

        Domnul Bogdea Constantin Florin spune ca la SC GUGULANIA LAND SRL sunt 3 consilieri  PNL. Ce majoritate este aceasta cu 3 de la PNL si unul de la PSD? Conform legii votul este secret si grupul PSD are voie sa faca propuneri, cere sa se  voteze  pe propuneri.

           Domnul Viceprimar propune pe doamna Ponetchi in AGA la SC TRANSAL URBIS  SRL

           Domnul Dascalu Valentin propune pe domnul Badet Ion in AGA la SC TRANSAL URBIS  SRL

           Doamna Secretar spune ca trebuie sa se stabileasca comisia de numarare a voturilor. Daca consilierii sunt de acord ca sa fie comisia de validare a mandatelor sau daca doresc o alta componenta care se voteaza.

            Domnul Dascalu Valentin spune ca poate sa ramana comisia de validare si sa inlocuim doar pe domnul Tamasila Toma si  pe doamna Ponetchi Maria  cu domnul Strejariu Filip Petru si doamna Craciunescu Emanuela Iconia.

              Se supune la vot inlocuirea domnului Tamasila Toma si a doamnei Ponetchi Maria  cu domnul Strejariu Filip-Petru si doamna Craciunescu Emanuela Iconia si se aproba propunerea cu unanimitate de voturi din cei prezenti.

              Componenta comisiei de numarare a voturilor este:

                Strejariu Filip -Petru

                Craciunescu Emanuela Iconia

               Cristescu Codruta Corina

               Todorescu Lazar

                Radu Valeriu Savu

            Doamna Secretar se retrage din sala pentru a aduce buletinele de vot.

             Domnisoara Plesa Andra Sabrina spune ca trebuie stabilita modaliatea de vot.

        Domnul Viceprimar, domnul Bogdea Constantin Florin si domnul Isac Daniel Alexandru propun ca modalitate de vot,  incercuirea cifrei din fata numelui candidatului pe care doreste sa il voteze.

          Domnul Viceprimar propune pe doamna Ponetchi Maria in AGA la SC TRANSAL URBIS  SRL.

          Domnul Dascalu Valentin propune pe domnul Badet Ion in AGA la SC TRANSAL URBIS  SRL

          Domnul Viceprimar intreaba care va fi ordinea candidatilor pe buletinele de vot?

          Domnul Dascalu Valentin propune sa se completeaze cu numele candidatilor in ordinea alfabetica, pentru acest proiect si pentru urmatorul proiect de la punctul 7,  de peste ordinea de zi.

          Consilierii locali sunt de acord in unanimitate cu aceasta propunere.

        Se completeaza si se  inmaneaza buletinele de vot completate si consilierii locali isi exercita dreptul de vot  in cabinele amplasate in sala de sedinta.

        Dupa exercitarea dreptului de vot, comisia de numarare a voturilor intocmeste procesul verbal de numarare cu nr.  6941/27.02.2019, si prezinta situatia:

       Candidatul Badet Ion a intrunit 10 voturi.

       Candidatul Ponetchi Maria a intrunit 8 voturi.

       Un vot este nul.

          Este  desemnat domnul Badet Ion in calitate de reprezentant in AGA la SC TRANSAL URBIS  SRL in locul domnului Tamasila Toma, cu majoritate de voturi din cei prezenti.         

          Punctul 7 peste ordinea de zi. -  Proiect de hotarare privind  modificarea HCL nr.223/12.07.2016 si HCL nr.248/29.07.2016 cu privire la inlocuirea domnului Tamașilă Toma in AGA la SC GUGULANIA LAND SRL si revocarea mandatului domnului Tamasila Toma, reprezentant in AGA la aceasta societate.

   Domnul Dascalu Valentin propune pe domnul Bogdea Constantin Florin in AGA la

   SC GUGULANIA LAND SRL.

   Domnul Viceprimar propune pe domnu Rafa Vasile Iulian in AGA la SC GUGULANIA LAND SRL.

        Se completeaza si se inmaneaza buletinele de vot completate si consilierii locali isi exercita dreptul de vot  in cabinele amplasate in sala de sedinta.

        Dupa exercitarea dreptului de vot, comisia de numarare a voturilor intocmeste procesul-verbal de numarare cu nr. 6942/45/27.02.2019 si prezinta situatia:

       Candidatul Bogdea Constantin Florin  a intrunit 10 voturi.

       Candidatul Rafa Vasile Iulian a intrunit 8 voturi.

       Un vot este nul.

          Este  desemnat domnul Bogdea Constantin Florin in calitate de reprezentant in AGA la  SC GUGULANIA LAND SRL in locul domnului Tamasila Toma, cu majoritate de voturi din cei prezenti.      

 

        Punctul 14. Intrebari.Interpelari.     

       Punctul 15.- Diverse.      

   

               Domnul Todorescu Lazar multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezentul proces -verbal într-un singur exemplar. 

 

                                                PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                               L.S. Consilier Todorescu Lazar

 

                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                        CONTRASEMNEAZĂ

                                                                                             SECRETARUL MUNICIPIULUI       

                                                                                                           CARANSEBEŞ           

                

                                                                                                                      Ana  Bratu

 

                                         

                                                          ÎNTOCMIT, 

 

                                                   Vetuta Dumbrava

 

 

A.B./V.D.

            Exp.1.