ROMANIA

     JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

     MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

           CONSILIUL LOCAL           

 

                                                                           HOTĂRÂRE

 

 privind  reorganizarea Serviciul Public Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Caransebes, serviciu de TIP V1, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Caransebes , conform OMAI 75/2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență.

 

   Consiliul Local al municipiului Caransebeş întrunit în şedinţa ordinară din data  de 31.01.2020,

 Având în vedere Proiectul de hotărâre nr.866/14.01.2020 si Referatul de aprobare nr.864/14.01.2020 al Primarului municipiului Caransebes şi Avizul Comisiei de specialitate nr.5 pentru administratie publica locala, juridica, disciplina, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si a libertatii cetatenilor din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebes, Raportul nr. 863/14.01.2020 al Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgența.

 Vazand prevederile Legii nr. 481/2004, modificată și completată cu Legea nr. 212/2006 și Legea nr. 241/2007 privind Protecția Civilă, O.U.G.R. nr. 21/2004 privind Sistemul național de management al situațiilor de urgență, aprobată și modificată prin Legea nr. 15/2005, O.M.A.I. nr. 75 / 2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență.

   În temeiul art.129 alin.(1), alin(2), lit.d), alin.(7), lit.h), art.139, alin.(1), art.196, alin.(1), lit.a) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ,

 

                                                   HOTĂRĂŞTE:

 

     Art.1. Se abroga  HCL nr. 102/24.04.2017 privind infiintarea  Serviciul Public Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Caransebes conform OMAI 96/2016 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență.

     Art.2. Se aproba reorganizarea Serviciul Public Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Caransebes, serviciu de TIP V1, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Caransebes conform O.M.A.I. nr. 75 / 2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență.

   Art.3. Se aprobă Organigrama și Componenta Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Caransebes, conform anexelor nr. 1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

    Art.4. Se aprobă Regulamentul de Organizare și Funcționare al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Caransebes, prevăzut în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    Art.5. Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență se incadrează cu un număr de 24 voluntari si 3 angajați pe funcțiile specifice serviciului dupa următoarea structură organizatorică:

  1. Compartiment pentru prevenire:
  1. Un specialist pentru toate instituțiile publice si operatorii economici din subordinea Consiliului Local;
  2. Un specialist la fiecare 1.000 de gospodării și/sau clădiri de locuit colective, în mediul urban - la nivelul UAT Caransebes exista 4810 lociunțe si 240 clădiri colective.
  1. O formație intervenție  condusă de un șef de formație de intervenție, care are în compunere:
  1. Echipe specializate încadrate cu minimum 3 persoane, care include și șeful echipei specializate astfel:

a.1) – o echipa specializată pentru stingere incendii;

a.2) – o echipa specializată pentru avertizare – alarmare – căutare – deblocare – salvare – evacuare.

3.   Compartiment monitorizare:

a)  Sef compartiment monitorizare

                      b) Operatori drone.

     Art.6. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebes prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgența.

       Art.7. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art.197, alin.(1), alin.(2) si alin.(4), art.199, alin.(1) si (2),  art.243, alin.(1), lit.e)  din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ , la:

 

                                                PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                               L.S. Consilier Ponetchi Maria

 

 

                CARANSEBEŞ                                                                               CONTRASEMNEAZĂ 

   Data 31.01.2020                                                          SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI

   Nr. ...................                                                                                   CARANSEBEŞ

                                                                                                                   

  A.B. /V.D.                                                                                                Ana  Bratu

  Exp.7.