ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

CONSILIUL LOCAL

HOTĂRÂRE

 

privind aprobarea documentatiei tehnico -economice faza DALI și a indicatorilor tehnico economici pentru proiectul ,,Renovare energetica pentru clădiri rezidentiale multifamiliale din municipiul Caransebes – strada Cazarmii, Bl.11, Sc.A, în cadrul PNRR.

 

Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa extraordinară convocata de îndată din data de 06.03.2023,

Având în vedere Proiectul de hotărâre nr.6104/06.03.2023 și Referatul de aprobare nr. 6102/06.03.2023 ale Primarului municipiului Caransebes, Avizul nr. 51/06.03.2023 al Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Raportul nr. 6114/06.03.2023 al Directiei Strategii Dezvoltare Protectia Mediului,

Vazand prevederile art.136, alin.(1) și alin.(2) din O.U.G. nr.57/3 iulie 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare și art.6, alin.(3) și art.30, alin.(1), lit.”c” din Legea nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, modificată și completată, supun analizei și aprobării Consiliului local proiectul de hotărâre privind privind aprobarea documentatiei tehnico – economice (faza DALI) si a indicatorilor tehnico-ecenomici pentru proiectul “Renovarea energetică pentru clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Caransebeș – str. Cazarmii, Bl.11, Scara A” in cadrul P.N.R.R., Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3.

In conformitate cu prevederile Ghidului specific privind regulile şi condiţiile aplicabile finanţării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3 - Renovarea Energetică Moderată sau Aprofundată a Clădirilor Rezidențiale Multifamiliale, se solicita transmiterea hotărârii de aprobare a documentatiei tehnico – economice (faza DALI) si a indicatorilor tehnico-ecenomici.

Prin intermediul componentei C5 - Valul Renovării se urmareste îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Obiectivul specific: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, respectiv renovarea integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale (eficiență energetică și consolidare seismică); renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, respectiv renovarea integrată a clădirilor publice (eficiență energetică și consolidare seismică).

Având în vedere cele expuse mai sus, propun adoptarea prezentului proiect de hotărâre.

Cadrul legal aplicabil:

- Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3 - Renovarea Energetică Moderată sau Aprofundată a Clădirilor Rezidențiale Multifamiliale;

 

 

Vazand prevederile legii 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile și completarile ulterioare,

În temeiul prevederilor art.129, alin.(1), alin.(2),lit. b) si lit.c), alin (4), lit. d), art.139, alin.(1) si alin. (3), lit. d) si art.196, alin.(1), lit.a) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile și completarile ulterioare,

HOTARASTE:

Art.1. Se aproba documentatia tehnico – economica (faza Documentatie de Avizare a Lucrarilor de Interventie) si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitie “Renovarea energetică pentru clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Caransebeș – str. Cazarmii, Bl.11, Scara A”, finantat in cadrul Programului National de Redresare si Rezilienta, Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3 - Renovarea Energetică Moderată sau Aprofundată a Clădirilor Rezidențiale Multifamiliale, apel de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, conform Anexei 1, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.2. Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitie “Renovarea energetică pentru clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Caransebeș – str. Cazarmii, Bl.11, Scara A”, conform Anexei 2, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.3. Se aprobă devizul general pentru obiectivul de investitii “Renovarea energetică pentru clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Caransebeș – str. Cazarmii, Bl.11, Scara A”, conform Anexei 3, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.4.Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Directia Strategii Dezvoltare Protectia Mediului.

Art.5. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art.197, alin.(1), alin.(2) si alin.(4), art.199, alin.(1) si (2), art.243, alin.(1), lit.e) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile și completaraile ulterioare, la:

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

L.S. Consilier, Simion Bojin

 

 

  CARANSEBEŞ CONTRASEMNEAZĂ,

Data 06.03.2023 SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI

Nr. CARANSEBEŞ

 

  A.B./V.D. Ana Bratu

Exp.7.