ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

      CONSILIUL LOCAL

 

HOTĂRÂRE

 

       privind aprobarea delegării dreptului de depunere a aplicației de finanțare către U.A.T.Județul Caras-Severin si a Acordului de Parteneriat pentru proiectul

MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII JUDEȚULUI CARAS-SEVERIN,

în vederea depunerii acestuia în cadrul Apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, ce va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

 

            Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa extraordinară convocată de îndată în data de 26.06.2023,

            Având în vedere Proiectul de hotărâre nr. 15.847/26.06.2023 și Referatul de aprobare nr. 15.845/26.06.2023 ale Primarului municipiului Caransebes, Avizul nr. 140/26.06.2023 al Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Raportul  nr. 15.822/23.06.2023 al Serviciului Stategii, Proiecte Programe.

        Având în vedere prevederile prevederile Ghidului apelului de proiecte cu titlul Microbuze electrice pentru elevi, anexa la Ordinul ministrului educației nr.4269/2023,  finanțat din componenta C15: Educație, Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 10. Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi prin Planul Național de Redresare și Reziliență (aprobat prin Decizia 2021/0309 de punere în aplicare a consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului Național de Redresare și Reziliență al României).

            În  conformitate cu Ordinul ministrului educației nr. 4.444/12.06.2023 privind modificarea Anexei la Ordinul ministrului educației nr.4269/2023.

        În temeiul art.art.129, alin. (2), lit. d), lit. e), alin. (7), lit. a), alin. (9), lit. c)  art.139, alin. (1) și alin. (3), lit. f) și art.196, alin.(1), lit.a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

 

                                                                        HOTĂRĂȘTE:

            Art.1. Se aprobă delegarea dreptului de depunere a aplicației de finanțare către U.A.T. Județul Caraș-Severin, transferând totodată dreptul de proprietate cu titlul gratuit, pe durata implementării proiectului, pentru toate bunurile achiziționate conform prevederilor proiectului, cu scopul utilizării acestora, exclusiv, pentru activități cu elevii/copiii.

            Art.2. U.A.T municipiul Caransebeș în calitate de beneficiar al prezentului apel, respectă următoarele condiții:

a) capacitatea de conectare la rețeaua de curent electric a școlii/U.A.T. municipiul Caransebeș;

b) asigurarea, pe o durată de minimum 4 ani, a resursei umane (șofer), costurile de reparații și  întreținere a microbuzelor, costurile de alimentare.

            Art.3. U.A.T. municipiul Caransebeș își ia angajamentul  pentru a amplasa o stație de încărcare pentru microbuzele electrice finanțate prin acest proiect, nu mai târziu de 31.12.2024.

            Art.4. Se împuternicește Romeo-Dan Dunca, Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, să semneze toate documentele necesare depunerii aplicației de finanțare și contractul de finanțare, în numele U.A.T. municipiul Caransebeș.

 

            Art.5. Se aproba încheierea Acordului de parteneriat între U.A.T. Județul Caras-Severin (în calitate de lider și solicitant eligibil) și 40 de unități administrativ-teritoriale din județul Caras-Severin, privind aprobarea depunerii proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Caras-Severin”, spre finanțare în cadrul PNRR șivaloarea cheltuielilor neeligibile, conform Anexei 1, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

            Art.6. Se împuternicește reprezentantul legal al U.A.T. municipiul Caransebeș să semneze Declarația privind asigurarea resursei umane, costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, cheltuieli cu inmatricularea acestora, precum și costurile de alimentare, în numele, U.A.T. municipiul Caransebeș, conform anexei 2 ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

            Art.7. Prevederile prezentei hotărâri vor fi duse la îndeplinire de către Primarul municipiului Caransebes prin Serviciul Strategii, Proiecte, Programe.

            Art.8. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art.197, alin.(1), alin.(2) si alin.(4), art.199, alin.(1) si (2), art.243, alin.(1), lit.e)  din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, la:                 

                         -     Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;

 

                                                     

                                                     PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                                      L.S. Consilier , Simion Paica

 

 

 

            CARANSEBEŞ                                                                         CONTRASEMNEAZĂ,

            Data 26.06.2023                                                SECRETARUL GENERAL AL  MUNICIPIULUI

            Nr.                                                                                                CARANSEBEŞ

 

            A.B./I.F.                                                                                        Ana Bratu

            Exp.9.