ROMÂNIA

JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

MUNICIPIUL CARANSEBEŞ

      CONSILIUL LOCAL          

                                                                      HOTĂRÂRE

 

      privind  aprobarea participării unității administrativ-teritoriale Caransebeş în cadrul Proiectului „Modernizarea rețelei de Biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Hub Comuna Mărăcineni, Județul Buzău

Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din data de 28.03.2024,

Având în vedere Proiectul de hotărâre nr. 7435/28.03.2024 și Referatul de aprobare nr. 7434/28.03.2024 ale Primarului municipiului Caransebeș, Avizul nr. 77/28.03.2024 al Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Raportul nr. 31/19.03.2024 al Bibliotecii Municipale „Mihail Halici”,

Văzând Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență și a Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare și reziliență al României, Ghidul solicitantului privind Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, Componenta 7 Transformarea digitală, INVESTIȚIA 117. Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, aprobat prin Ordinul Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării nr. 21791 din 09.12.2022, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului  rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, Hotărârea Guvernului nr. 209/2022 privind Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2021, art. 44 alin. 1 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare și prevederile Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, cu modificările și completările ulterioare.

În temeiul prevederilor art. 129 alin. (2),  lit. b) și lit. d),  art. 139 alin. (3), lit.d),  și art.196, alin.(1), lit.a) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

 

                                                                        HOTĂRĂȘTE:

Art.1. Se aprobă depunerea proiectului „Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de  dezvoltare a competențelor digitale”, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022 Componenta 7 Transformarea digital, INVESTIȚIA 117. Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în parteneriat cu UAT-  urile care aplica la proiect.

Art.2. Se aprobă  Acordul de Parteneriat pentru implementarea proiectului „Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, între UAT Comuna Maracineni, Judetul Buzau, în calitate de lider de parteneriat, municipiul Caransebes și ceilalți membri ai parteneriatului, conform anexei ce face parte integranta din prezenta hotărâre.

 

 

Art.3. Se aprobă valoarea eligibilă corespunzătoare UAT Caransebeş în calitate de partener în cadrul proiectului, care este în sumă totală de lei 49.400,00 fără TVA, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Art.4. Unitatea administrativ-teritorială municipiul Caransebeş în calitate de partener, este direct responsabilă de realizarea activităților ce îi revin în cadrul proiectului și se obligă să asigure spațiile adecvate realizării activităților specifice.

Art.5. Unitatea administrativ-teritorială municipiul Caransebeş, în calitate de partener, trebuie să mențină investiția realizată, pe o perioadă de 5 ani după finalizarea proiectului, asigurând mentenanța și serviciile asociate necesare.

Art.6. Se împuternicește primarul municipiului Caransebeş, domnul Felix Cosmin Borcean, să semneze în numele și pentru Unitatea administrativ-teritorială Caransebeş, acordul de parteneriat, cu modificările și/sau completările necesare pentru depunerea proiectului, cererea de finanțare, precum și toate înscrisurile necesare pentru depunerea și implementarea proiectului.

Art.7. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Biblioteca municipală „Mihail Halici”.

Art.8. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art.197, alin.(1), alin.(2) și alin.(4), art.199, alin.(1) și (2), art.243, alin.(1), lit.e) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completăraile ulterioare, la:

                        -     Compartimentul Audit Intern;                        

 

 

                                                          PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,

                                                        L.S. Consilier, Valentin Dascălu

 

 

 

            CARANSEBEŞ ,                                                                         CONTRASEMNEAZĂ,

            Data  28.03.2024                                                   SECRETARUL GENERAL AL  MUNICIPIULUI

            Nr.                                                                                                 CARANSEBEŞ

 

            A.B./V.D.                                                                                          Ana Bratu

            Exp.6.