ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
      CONSILIUL LOCAL

HOTĂRÂRE

      privind solutionarea cererilor de atribuire a unor suprafete de teren în folosinta gratuita, în baza Legii nr. 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte.

Consiliul Local al municipiului Caransebeş, întrunit în şedinţa ordinară din data de 29.02.2024,
Având în vedere Proiectul de hotărâre nr. 3909/19.02.2024 și Referatul de aprobare nr. 3908/19.02.2024  ale Primarului municipiului Caransebeș, Avizul nr. 39/21.02.2024 al Comisiei de specialitate nr.1 pentru studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat din cadrul Consiliului Local al municipiului Caransebeş, Raportul nr.3803/19.02.2024 al Serviciului Patrimoniu și Protecția Mediului, Procesul-verbal nr. 15/3424/13.02.2024 al Comisiei Locale de analiză a cererilor în baza Legii nr. 15/2003,    
     Vazand prevederile  Legii nr. 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, republicata (r2), cu modificarile și completarile ulterioare, H.G nr. 896/2003, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicarea a Legii nr. 15/2003, cu modificarile si completarile ulterioare,  Art.1, alin.1 si art. 36 din Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Art. 463 din Legea nr. 227/2015- Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,
În temeiul prevederilor art. 129, alin. (2), lit. c), alin.(6) lit. b), art.139, alin.(3) lit. g) și art.196 alin.(1), lit.a)  din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare,        
    
HOTĂRĂȘTE:

Art.1. Se aprobă  cererea  inregistrata sub nr. 1345/2024, privind atribuirea in folosinta gratuita  a unui lot de teren, in conditiile Legii nr. 15/2003 și se atribuie în folosinta gratuita, pe durata existentei constructiei proprietate personala,  a lotului de teren cu nr.27, inscris in cartea funciara nr. 43603 Caransebes,  in vederea construirii unei locuinte proprietate personala, pentru solicitanta Paulescu Ionela Daniela.
     Art.2.  Se aproba cererea inregistrata sub nr. 2722/2024, privind atribuirea in folosinta gratuita  a unui lot de teren, in conditiile Legii nr. 15/2003 și se atribuie în folosinta gratuita, pe durata existentei constructiei proprietate personala,  a lotului de teren cu nr. 32, inscris in cartea funciara nr. 40652 Caransebes,  in vederea construirii unei locuinte proprietate personala, pentru solicitantul Gerebenes Gabriel.
    Art.3.  Se aproba cererea inregistrata sub nr. 2983/2024, privind atribuirea in folosinta gratuita  a unui lot de teren, in conditiile Legii nr. 15/2003 și se atribuie în folosinta gratuita, pe durata existentei constructiei proprietate personala,  a lotului de teren cu nr. 33, inscris in cartea funciara nr. 39465 Caransebes,  in vederea construirii unei locuinte proprietate personala, pentru solicitantul Pop Florin.             
    Art.4.  Se aproba cererea inregistrata sub nr. 3047;3344/2024, privind atribuirea in folosinta gratuita  a unui lot de teren, in conditiile Legii nr. 15/2003 și se atribuie în folosinta gratuita, pe durata existentei constructiei proprietate personala,  a lotului de teren cu nr. 37, inscris in cartea funciara nr. 43624 Caransebes,  in vederea construirii unei locuinte proprietate personala, pentru solicitantul Karp Adrian Aurel.
   Art.5.  (1) Persoanele nominalizate la art.1 -4, din prezenta hotarare, carora li s-au atribuit loturi de teren in folosinta gratuita, au obligatia sa solicite emiterea autorizatiei construire, sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data semnarii procesului- verbal de punere in posesie si sa o realizeze cu respectarea Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 (2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin.1, prin hotararea consiliului local al municipiului Caransebes, se va retrage dreptul de folosinta gratuita asupra terenului atribuit.
   (3) Se interzice transmiterea dreptului de proprietate asupra locuintei in curs de edificare.
    Art.6.  (1) Punerea în aplicare a prezentei hotarari se face de către primar, prin compartimentele responsabile din cadrul aparatului de specialitate al primarului pe bază de proces-verbal.
 (2) La data atribuirii pe baza de proces-verbal, persoanele nominalizate  la art.1-4, din prezenta hotarare, vor depune o declaraţie, pe propria răspundere, în care se menţionează că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe atat in municipiului Caransebes, cat si in alte localitati.
 (3) In cazul in care beneficiarul folosintei gratuite renunta la lotul de teren acordat, prin cerere scrisa sau prin lipsa de prezenta nejustificata la data, ora, locatia propusa de comisia de atribuire, aceasta va propune consiliului local un proiect de hotarare de retragere a dreptului de folosinta.
    Art.7.  Directia economica prin Serviciul impozite si taxe locale din cadrul Primariei municipiului Caransebes, va urmarii si incasa taxa pe terenul atribuit in folosinta gratuita, pentru persoanele nominalizate la art.1-2, din prezenta hotarare.
    Art.8. (1) Prezenta hotarare va fi adusa la cunostinta publicului prin afisare la sediul Primariei Municipiului Caransebes, respectiv pe site-ul institutiei
  (2) Cheltuielile realizate pentru ducerea la indeplinire a prezentei hotarari  vor fi suportate de la bugetul local.
     Art.9. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se încredinţează Primarul municipiului Caransebeş prin Serviciul Patrimoniu și Protecția Mediului si Serviciul Impozite si Taxe Locale .
    Art.10. Prezenta hotărâre intră în vigoare şi se comunică potrivit prevederilor art.197, alin.(1), alin. (2) și alin.(4), art.199, alin.(1) și (2), art.243, alin.(1), lit.e)  din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, la:                  
                -    Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin;
                                     -   Primarul municipiului Caransebeş;
       -   Paulescu Ionela Daniela.
       -   Gerebenes Gabriel.
       -   Pop Florin
       -   Karp Adrian Aurel.
                                     -   Serviciul Patrimoniu și Protecția Mediului;
                                     -   Serviciul Impozite și Taxe Locale;
                                     -   Biroul Audit Intern;                         
                                     -   Compartimentul Relaţii cu Publicul.
    
                                                     PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,
                                   L.S. Consilier, Valentin Dascalu


     CARANSEBEŞ                                                                      CONTRASEMNEAZĂ,
    Data 29.02.2024                                                 SECRETARUL GENERAL AL  MUNICIPIULUI
    Nr.                                                                                             CARANSEBEŞ

            A.B./V.D.                                                                                       Ana Bratu
    Exp.11.